Royal Caribbean Cruise

Van Barcelona naar Rome

Eindelijk is het dan zo ver, de cruise van Barcelona naar Rome met de Royal Caribbean.

Aangekomen op de luchthaven van Barcelona een taxi geregeld via onze leverancier direct naar het schip. Vanwege de ongeregeldheden in Barcelona wilden we de stad niet in. Vele protesten en acties, daar wil je niet tussen staan. Het inschepen ging erg vlot, verzamelen in een gebouw, iedereen werd ingechecked en we mochten aan boord.

Eenmaal aan boord was de hut nog niet klaar. Dit is vaak zo, dus zorg dat je in je handbagage wat lichtere kleding mee hebt of misschien zelfs je zwembroek/bikini om lekker aan boord in het zonnetje te liggen. Dit hadden wij niet gedaan, dus het was even behelpen.

De hut was uiteindelijk gereed, dus konden we onze spullen opbergen. Daarna werd de koffer netjes naar de hut gebracht, dus konden we uitpakken.

We hadden dit keer een binnenhut, maar dat was helemaal prima, wij sliepen daar alleen maar.

Vanaf Barcelona naar Nice, je bent dan 1 dag op zee. Uiteindelijk in Villefranche aangekomen en vanuit daar kun je heel voordelig de trein pakken naar Nice.

Nice is een prachtige stad, en ik was er al eerder geweest, daardoor kon ik snel de juiste routes lopen en de mooiste plekjes laten zien aan mijn moeder.

Het weer was redelijk, dus een mooie dag doorgebracht in Nice, en toen de trein weer terug naar Villefranche, wat ook heel gemakkelijk ging. Lekker weer aan boord en op naar de volgende haven namelijk Genua, wat een heerlijk vooruitzicht!

Genua vonden wij een verrassend leuke stad en we hebben hier heerlijk koffie gedronken en rond gelopen. Het leuke van een cruise is dat je de volgende dag al weer ergens anders bent, maar wel een goede indruk kan krijgen van een plek, of je dit de moeite waard vind om nog een keer heen te gaan.

Na Genua was het de beurt aan Portofino, dit vonden wij leuk, maar niet heel groot, dus in een ochtend kun je veel zien en doen. Prachtige uitzichten, schilderachtige plaatjes!

Door naar Livorno, wat ook leuk is, maar wij hebben een dagtocht geboekt naar Pisa ter plaatse, niet via de rederij want dat was ontzettend duur.. Shuttlebus en door naar Pisa, daar heerlijk rondgelopen en de standaard foto’s gemaakt 🙂

Wij vonden Pisa de moeite waard, het was wel erg warm (eind Oktober 2019) maar goed te doen.

De laatste stop van onze cruise was Rome. Eigenlijk kun je Rome natuurlijk niet in 1 dag zien, maar wij hebben dit wel gedaan 🙂 Met de hop on hop off bus en een shuttletransfer. De haven ligt erg ver van het centrum van Rome af dus die shuttlebus zou ik wel van te voren boeken. Je bent zo ruim een uur onderweg. Eenmaal in Rome aangekomen lekker koffie gedronken vlakbij Vaticaanstad en toen begon onze zware dag. Uiteindelijk de bus weer terug naar de haven, en gelukkig net op tijd weer bij het schip. Als je het schip mist dan kan je zelf vervoer regelen naar de volgende haven, en dat gebeurt nogal eens!

Na Rome een dag op zee, en uiteindelijk op dag 8 weer in Barcelona aangekomen.

Onze vlucht ging pas eind van de middag/begin avond. Wij hebben onze koffers laten oppikken bij het schip door het bedrijf Bags & Go

Bags&Go brengt uw bagage veilig naar de plaats in Barcelona waar u het wilt hebben, bijvoorbeeld naar uw hotel, treinstation, vliegveld of cruisehaven.
https://bagsandgo.com/en/

Daardoor hadden wij heerlijk de tijd om nog even naar de Gotische wijk te lopen, in de wijk Poblenou te vertoeven en naar het strand te gaan. Nog even snel naar de Sagrada Familia geweest voordat de ellendige demonstraties weer gingen beginnen, en daarna naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Wij kunnen de Royal Caribbean van harte aanbevelen, en geven graag advies over route en schip.

Dus informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven