Ras al-Khaimah

Heerlijk, een studiereis naar het Midden Oosten. We vlogen met een Boeing 777 van Emirates en
hadden een ruim aanbod aan films gedurende de vlucht. Tussendoor een beetje eten en voor je het in de gaten had waren de 6,5 uur voorbij.


Eenmaal aangekomen hebben we weer een leuke stempel gekregen in ons paspoort. De koffers opgehaald en eindelijk konden we de echte temperatuur gaan ervaren…! Dat was schrikken…!!Denk aan een Turkse Sauna, warm en drukkend en zeer klam. Vanaf Dubai nog een transfer van 1,5 uur en toen waren we bij ons hotel, het Hilton Garden Inn.

Excursie Parelduiken

Ondanks dat ‘slechts’ 60% van de oesters ook werkelijk parels oplevert, wordt ieder deel van de oester gebruikt en gaat er niets verloren.
Wij kregen tijdens een heerlijk boottochtje door de mangroven de verhalen van Abdullah, de oprichter van het bedrijf te horen. Daarnaast demonstreerde 1 van de medewerkers hoe een parelduiker te werk gaat. Om op ca 10m diepte de oesters te kunnen pakken. Zwaar werk en niet altijd lonend!

Citytour Ras al Khaimah

Na de lunch in het hotel te hebben genuttigd hadden wij wat vrije tijd. En wat is nou fijner dan met een boek bij het zwembad liggen? Maar ja welk zwembad kies je dan? Er is keuze genoeg, en dan is er ook nog het strand? En het weer was geweldig. Voordat er een keuze gemaakt kon worden, was het al tijd om ons bij de receptie te verzamelen voor onze citytour in RAK.

De eerste stop doen wij bij het museum van RAK, gevestigd in een voormalig
militair fort wat daarvoor werd bewoond door een Engelse Commander. Sinds 1986 is dit fort in gebruik genomen als museum voor de bedoeine cultuur. Het museum heeft een windtoren, dit is een soort aircosysteem en bestaat al honderden jaren. Daarnaast worden er allerlei
gebruiksvoorwerpen en jachtgerei getoond waarvan het oudste uit de steentijd stamt. De tweede stop is bij de oudste moskee in RAK. Deze moskee heeft geen minaret, is al 239 jaar oud en heeft een oppervlakte van 900m3. Helaas voor toeristen is deze moskee niet van binnen te
bewonderen. Voordat wij terug rijden naar het hotel maken wij nog een paar stops om mooie foto’s te maken. Na een goede opfrisbeurt vertrekken wij naar het Rotana Cove hotel voor een tour door het hotel, kamers bekijken uiteraard en een heerlijk buffet diner.

Ziplinen

Oke, dit heb ik zelf niet gedaan, dit ging mij echt een brug te ver 🙂 Maar de meeste hebben dapper meegedaan. De langste zipline ter wereld, vanaf een hoge berg hop naar beneden…je moet er maar zin in hebben haha.

Na de voor mijn collega’s fantastische zipline ervaring stapten we weer in de bus voor de rit naar het volgende hotel waar we 2 nachten verblijven. Het prachtige all inclusive resort Rixos Bab Al Bahr. Dit 5* hotel ligt op Marjan Island, een landstrook met een aantal grote luxe resorts aan het
strand. Het hotel bestaat uit 6 piramides en heeft een tuin met zwembad met kindergedeelte en aan het strand is er een adult only infinity zwembad. Hier hebben we geluncht in het buffetrestaurant. Er was keuze genoeg maar het voelde wel wat massaal aan. ’s Avonds is er wel de mogelijkheid om na reservering te dineren in een van de 5 a-la-carte restaurants. Na de rondleiding door het gehele hotel konden we naar onze kamers om ons op te frissen (wat uiteraard hard nodig was door het weer en het ziplinen) en ons uiteraard weer klaar te maken voor de volgende ervaring: de woestijn safari.

Woestijnsafari

Er staan drie Toyota Land Cruisers voor ons klaar met Arabieren in volledig witte gewaden en op blote voeten, zoals je eigenlijk een beetje verwacht als je in het Midden Oosten bent.

Als iedereen een plek heeft gevonden, zit en de gordel om heeft, wordt de auto gestart, gaat de Arabische muziek (in onze auto hard) aan en begint de chauffeur in zijn dikke auto aan een voor ons onvergetelijk avontuur in de woestijn.
Het gaat er heftig aan toe en foto’s maken of filmen vraagt om de nodige behendigheid en is uiteraard voor ons alom hilariteit. Korte momenten voor een fotostop en dan hop wij weer verder. Na een 45 minuten durende spannende en hobbelige rit over stijlen zandduinen zit het avontuur erop. De meesten van ons hadden dit avontuur voor geen goud van de wereld willen missen en ja het had nog wat langer mogen duren.

Ritz Carlton Al Wadi Desert hotel en de falcon show

Prachtig hotel, zeer luxe, midden in de woestijn. Wat een geweldige plek om te mogen verblijven.

Na een korte rondleiding in dit hotel, het heeft niet heel veel kamers, maar is wel zeer uitgebreid qua oppervlakte (1235 hectare). Doordat de excursie in de woestijn wat uitliep hebben we niet heel veel tijd, maar we hebben toch 2 villa’s kunnen bekijken.

De luxe villa’s, geïnspireerd op de Bedoeïenenarchitectuur, beschikken over privé-buiten-zwembaden en adembenemend uitzicht op de omgeving. Daarnaast heeft elke villa de beschikking over fietsen. Na het bezoek aan de accommodaties hebben wij de valkenier nog even aan het werk gezien en bestond er de mogelijkheid om met een valk op de hand foto’s te maken.

Daarna terug naar het hotel om het zand uit onze haren te wassen en uiteraard weer af te sluiten met een heerlijk diner!

Ritz Carlton Alhambra Beach

De dag begon in een oase van rust in The Ritz Carlton Alhambra Beach. Wat een plaatje dit hotel!
Als klant van dit hotel wordt je met een bootje naar je villa gebracht dat prachtig in het groen en aan het witte zand ligt.
In 15 minuten tijd ben je vanaf het Alhambra Beach in het gisteren bezochte Alwadi Desert.

Beide resorts kunnen van elkaars faciliteiten gebruik maken. Twee unieke belevenissen die je in deze meest exclusieve resorts kan ervaren in Ras al Khaimah. Daarna gingen we richting Marjan Island (Marjan is Arabisch voor koraal) voor ons bezoek aan Smartline Bin Majid Beach Resort wat ook mooi gelegen is aan het strand. Na binnenkomst in de frisse en moderne receptie hebben we een aantal kamers bezichtigd in het nieuwe gedeelte. Dit resort is ook een leuk
verblijf voor kinderen met een fijn zwembad en glijbanen. In dit hotel hebben we mogen genieten van een heerlijke lunch in buffetvorm waardoor dit hotel een perfecte prijs/kwaliteit heeft voor gasten.

Dubai

Wauw… wat een gave stad! In de directe omgeving vind je gebouwen, gebouwen en nog eens gebouwen, en de één nog hoger en imposanter dan de vorige. Met (dure) winkels waar je uren door kan ronddwalen. Uiteraard kon ik het niet laten om iets te kopen, de kinderen willen uiteraard ook beloond worden voor hun goede gedrag bij mijn afwezigheid :-0
In anderhalf uur kan je wel veel doen. Als je gericht zoekt. Als je er voor het eerst komt, dan moet je keuzes maken. Eerst naar het Dubai aquarium en gelijk door naar het einde van de mall waar de fonteinen ende Burj Khalifa zich bevinden. Snel een foto… en door.
In deze korte 1,5 uur heb ik een klein beetje beeld gekregen van de omvang, de sfeer en de stad Dubai. De conclusie: Dubai is te kort om te bezoeken in 1,5 uur. Maar het is het perfecte voorproefje voor als je weer terug wilt, en dat zal vast nog wel een keer gebeuren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven