Marrakech

Al een tijdje op onze wensenlijst, Marrakech.

Eindelijk is het zo ver, de reis naar Marrakech. Met mijn moeder en zusje met Transavia naar Marrakech gevlogen, en wat een leuke plek is dat!

Vanuit de luchthaven hebben wij een privetransfer naar hotel Iberostar Palmeraie, een prachtig hotel ongeveer 20 minuten buiten Marrakech. Wij hebben dit keer gekozen voor een All Inclusive hotel vanwege de prijs/kwaliteit verhouding. En omdat we de stad makkelijk kunnen bezoeken met de gratis shuttle of met een taxi.

Tijd om de oude stad van Marrakech te bezoeken. Met het Djemaa el Fna plein, wat telt als het centrum van de stad. Het plein is altijd heel levendig. Van de vroege ochtend tot de late avond vind je er allerhande kraampjes, souvenirwinkeltjes, eettenten en entertainers van alle soorten.

Ook hebben we een wandeltocht door Marrekech onder begeleiding van een Nederlandse gids, geregeld via onze locale agent in Marokko.

Verder hebben we veel gezien van de stad, onderhandeld over prachtige Hamman handdoeken, zeepjes etc. De fanatieke verkopers doen er werkelijk alles aan om jou iets van hun handelswaar te laten kopen dus wees daar op voorbereid. Mocht je niet geïnteresseerd zijn, loop dan rustig door en ga er niet op in. Dit voelt soms een beetje lomp, maar is wel echt de beste manier om niet met drie extra koffers vol spullen naar huis te gaan. Binnen de souk liggen diverse kleurrijke pleinen maar het mooiste plein is toch wel de bekendste, het Djemaa El Fna plein. 

Na een dag of 4/5 heb je het meeste wel gezien. Wij zaten uiteraard in een prachtig resort en hebben daar ook genoten van de heerlijke najaarszon en het zwembad. Maar de stad zelf kun je in 2 volle dagen goed bekijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven