Malediven

Daar staan we dan op een tropisch eiland waar veel mensen van dromen. Wit strand, palmbomen en ander groen, helderblauw water waar je de visjes in kunt zien zwemmen. Wauw, wat is het hier prachtig!

We zijn met de speedboot aangekomen op de Malediven. Het is iets meer dan een uur varen vanaf Malé om aan te komen op Kuramathi Maldives. We worden heel vriendelijk ontvangen en krijgen een uitleg hoe alles werkt op het eiland. Met een elektrisch wagentje worden we naar ons Beach House gebracht. Het zag er op de plaatjes al mooi uit, maar het is werkelijk een fantastische accommodatie. Twee ruime kamers en grote badkamers met buitendouche. Op de begane grond een terras en als je daarvan afloopt dan sta je op het strand en kun je zo de Indische Oceaan induiken. Op de eerste verdieping is er een groot balkon en ook hier staan lekker ligbedden op.

Er zijn meerdere restaurants op het eiland: buffetrestaurants en specialiteitenrestaurants. Bij de buffetrestaurants kun je zo naar binnenlopen, maar voor de specialiteitenrestaurants moet gereserveerd en extra betaald worden. Je kunt bij de buffetrestaurants prima eten. Er wordt iedere maaltijd weer iets anders gemaakt. Het eten is divers en er wordt steeds aangevuld. Voor een bijzondere ervaring kun je kiezen voor een specialiteitenrestaurant.

Na het eten lopen we een stukje over het eiland naar het punt waar we aankwamen, dat is ongeveer een half uurtje lopen. Als je niet wil of kan lopen dan rijdt er een elektrisch wagentje om de zoveel tijd. Er zijn Buggy stops aangegeven op het eiland, een soort halte. Het is ondertussen donker en we gaan bij een bar zitten met een cocktail en er wordt akoestische muziek gespeeld. Bij een andere bar draait een dj. Zo zijn er op diverse plaatsen verschillende vormen van entertainment.

Na een uitgebreid ontbijt gaan we naar het excursiecentrum om te zien wat we allemaal kunnen doen. Het zijn veelal excursies met watersport zoals surfen, duiken, snorkelen, boottochtjes, tochtje met een semi-onderzeeër en eilandhoppen.

We gaan eerst naar het watersportcentrum om een kajak met glasbodem (plastic) te huren voor een uur. We zien wel verschillende visjes onder de boot door zwemmen, maar het is hier geen drukte van belang met visjes. Helaas word ik misselijk van het naar beneden kijken en de deining van de kajak. Daarnaast zitten we volledig in de zon en er staat geen zuchtje wind. Jammer genoeg ben ik vergeten mijn pet mee te nemen. Dus mocht je dit ooit gaan doen: smeer je goed in, neem water mee, een hoofddeksel en neem eventueel iets in tegen zeeziekte.

’s Middags gaan we op snorkelexcursie. We gaan eerst ons materiaal ophalen: duikbril, snorkel en flippers. We worden goed geholpen met de juiste maat voor alles. Met een groep van ongeveer 20 mensen gaan we met een boot een kwartier varen om bij een rif te gaan snorkelen. Het rif is mooi. We zien allerlei tropische vissen, schildpadden en kleine haaien. De onderwaterwereld is hier echt prachtig! Zelf duik ik niet, maar voor duikers is dit ook een geweldige plek. Wat een gave ervaring is dit!

We gaan bij terugkomst op het eiland nog lekker zwemmen in 1 van de zwembaden en lekker liggen in het zonnetje.

Op onze laatste volledige dag op het Rasdhoo Atol lopen we naar de andere kant van het eiland. Daar is een uitgestrekt hagelwit zandstrand en er staan huisjes langs, maar verder is hier niets. Wel leuk om een paar mooie foto’s te nemen, maar zonder de schaduw van planten en bomen is het niet echt een plek om heel lang te verblijven.

De rest van de dag gaan we lekker ontspannen. We liggen bij ons Beach House op de ligbedjes met een boek en lopen af en toe de zee in om af te koelen en lekker te zwemmen.

In de avond na het diner lopen we weer een stukje naar een andere bar en drinken daar nog wat aan de waterkant. Ook in de avond is het nog steeds vrij warm en er zijn muggen dus smeer je goed in of trek bedekkende kleding aan.

De volgende dag is de dag van de terugreis. We hebben geen zin om natte spullen mee te nemen dus de Indische Oceaan en de zwembaden laten we voor wat het is. Nadat de koffers ingepakt zijn en we uitgecheckt hebben, wordt er nog tafeltennis gespeeld. Er staat ook een voetbaltafel en er hangen dartborden. Vervolgens wachten we bij de receptie op onze speedboot. We worden vriendelijk uitgezwaaid. We zijn hier heel gastvrij ontvangen en nemen goede herinneringen mee naar huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven