Curaçao

Op naar Curaçao! Naar het prachtige eiland op slechts 9,5 uur vliegen.

Waar gaan we naar toe dit jaar, Egypte hebben we nu al zo vaak gezien, maar we willen wel zonzeker, en wat zien, en wat kan er nu makkelijk en gaat ook zeker door? Dat waren de vragen die wij hadden toen wij een reis wilden boeken in December 2021.

Het werd Curaçao, omdat dit toch een beetje een NL tintje heeft, op dat moment redelijk vrij toegankelijk was en zonzeker, dus we gingen en hebben een super leuke bungalow geboekt. Pearl of the Caribbean, van Nederlandse eigenaren, super vriendelijk en heel service gericht.  En ook een super fijne prijs, ook niet onbelangrijk, want Curaçao is best duur, vooral ter plaatse

Onze huisleguaan in Pearl of the Caribbean

Wij vlogen met TUI Fly, en dan kan ik Comfort Class eigenlijk wel aanraden. Of met KLM Economy Class, dat is vergelijkbaar met de comfort class van TUI. 😉

Op de dag dat Max Verstappen zijn eerste wereldkampioenschap behaalde waren wij in Mambo Beach, om de wedstrijd te bekijken. Dit was natuurlijk vroeg in de ochtend, vanwege het tijdsverschil. Dus hadden we de hele middag over om nog schildpadden te bekijken. Dit hebben we gedaan door te relaxen op Playa Grandi, een aanrader om te  bezoeken!

Hier kun je dus zwemmen met schildpadden, en ze halen de vis zo uit de zee, en bewerken deze ter plaatse.

Verder natuurlijk een bezoekje aan Willemstad, want dat mag je niet missen tijdens je bezoek aan Curaçao.

    

    

Ook zijn we nog een dagje naar Tugboat Beach gegaan, om te snorkelen bij het scheepswrak. Helaas hadden we die dag wel wat regen, maar de temperatuur bleef top, dus lekker afkoelen door de regen en nog een broodje knakworst gegeten bij de strandtent daar.

    

Mocht je bang zijn voor leguanen, die zitten overal op Curaçao, dus je ontkomt er bijna niet aan

Of pelikanen..

   

Uiteraard zijn we ook nog gaan kijken naar de flamingo’s op onze route naar Playa Grandi, aangezien dit niet perse op een route ligt, maar we hebben het gevonden!

Wil je ontspannen op vakantie, bijvoorbeeld naar Curaçao? Denk dan ook aan ons, wij zijn nog niet overal geweest, maar het scheelt niet veel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven