Cruise naar Noorwegen

SS Rotterdam van de Holland America Lijn

Na drie jaar wachten en 2 eerdere pogingen ging het dan eindelijk lukken. Onze cruise naar de Noorse Fjorden. Dit keer gekozen voor vertrek vanaf Amsterdam, vanwege het gemak. De cruise van de Holland America Lijn valt onder de klassiekere schepen. Je hoeft hier geen glijbanen of grote shows te verwachten met Illusionisten etc.

Voor kinderen is het evengoed super leuk omdat ze Club Hal aan boord hebben met ontzettend veel leuke activiteiten. Ook voor de ouders daardoor super relaxed want je kunt de kinderen met een gerust hart naar de kidsclub brengen, en samen heerlijk dineren in een van de specialiteiten restaurants.

Op dag 1 ga je inschepen, wij dus in Amsterdam in de PTA vlakbij het centraal station. Super makkelijk, je loopt naar binnen, kofferlabels zitten al aan je koffer. Je geeft je koffers af beneden, die zie je terug in je hut later op de dag. Daarna door naar de incheckbalies boven, dit ging enorm snel en toen moesten we nog best lang wachten. Je krijgt na de security check een kaart met een nummer daarop, als dat nummer wordt omgeroepen mag je aan boord.

Eenmaal aan boord gingen wij eerst lunchen in het Lido restaurant, want het was al weer 12.30 dus we kregen al wel weer trek. De hut was al helemaal klaar, alleen de koffers kwamen later.

Wij hadden zelf een familiehut met zeezicht, dus met een raam op dek 1. Dit was een prima hut, jammer wel dat je hier ook weinig keuze in hebt. We zaten namelijk vrij dicht op de motoren qua geluid. Daar wen je gelukkig snel aan.

Om 17.00 vertrok het schip via IJmuiden en Wijk aan Zee, dus de familie stond langs de kant om ons uit te zwaaien…en daarna een volle dag op zee!

Deze zeedag is super leuk, want er zijn ontzettend veel activiteiten die je kunt doen. Een speurtocht aan boord, een kunstveiling, bingo, muziek trivia, bierproeverij, high tea, verschillende lezingen en presentaties. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. Uiteraard voor de kinderen een zwembad (vanwege het weer was deze gelukkig overdekt)

Dag 3, aankomst in Eidfjord. Jammer van het weer, maar dat weet je nooit met Noorwegen. Gelukkig trok het later op de dag wat open en stopte het met regenen. Wij hadden nog vrij veel sneeuw in de omgeving, dus dat vonden de kinderen natuurlijk ook leuk om nog naar toe te lopen.

Verder veel trollen gezien en prachtige natuur. Maar Eidfjord is niet voor een hele dag leuk, je gaat om 15.00 dan ook varen door de Hardangerfjorden. Dit is uiteraard indrukwekkend om te zien, vooral onder een zeer “lage”brug door, dat lijkt maar net te gaan.

Dag 4, aankomst in Alesund. En wat hadden we lekker weer. Alesund zelf is een super leuk stadje, wij hebben lekker rondgelopen en wat gewinkeld. Het is allemaal vanaf het schip goed te belopen dus wij hebben hier verder ook niets geregeld.

Dag 5, aankomst in Geiranger. Prachtig, overal nog sneeuw, we hadden gelukkig prachtig helder weer dus we konden alles goed zien. In Geiranger hebben we vanwege Have it All pakket (hierover later meer) een excursie geboekt naar Mount Dalsnibba en the Eagle Road. Met prachtige vergezichten en een mooi uitzicht op het schip. Normaal gesproken ook op de Seven Sisters, maar deze stonden helaas zowat droog, dus niets te zien.

Vanuit Geiranger vaar je door de fjorden, met nog meer prachtige uitzichten op de highlights, zie foto’s

Op naar Bergen, dag 6. Prachtig weer in de stad waar het vaak regent. Wij gingen op tijd van het schip af en lopend naar de kabelbaan/treintje van Floybanen

Deze kabelbaan kun je het beste online reserveren, je kunt enkele reis omhoog doen of een heen/- en terugreis. Wij hadden een retour genomen maar uiteindelijk zijn we lopend (3-4km) naar beneden gelopen. Vanaf Mount Fløyen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook leuk is om een app te installeren op je telefoon van bijvoorbeeld VOI of Ryde. Hiermee kun je heel gemakkelijk elektrische steps huren om door Bergen heen te navigeren. Je kunt zelfs je telefoon opladen en deze als navigatie gebruiken. Je mag niet overal rijden met deze steps, maar je krijg vanzelf een waarschuwing of de step stopt ermee. Bergen was echt een super leuke stad en gelukkig dus mooi weer!

Terug naar Amsterdam, met uiteraard weer een zeedag!

De aankomst in Amsterdam is ook heel makkelijk tegenwoordig. Je kunt ervoor kiezen om je koffer de avond voor aankomst voor 00.00 ’s nachts buiten je hut te zetten, dan krijg je een tijd mee dat je van boord mag en dan staan je koffers al uitgechecked in de PTA terminal.

Wij hebben ervoor gekozen om al onze koffers zelf mee te nemen, we zijn gaan ontbijten en toen op ons gemak zelf van boord gelopen, met onze koffers al bij ons.

Bij de PTA is het verschrikkelijk druk dus als je wordt opgehaald hou er dan rekening mee dat diegene niet zomaar kan parkeren om op jullie te wachten!

Een geslaagde actieve vakantie, met voor ieder wat wils! Cruisen is wat ons betreft voor iedereen geschikt, dus ook voor gezinnen met kinderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven